Európai Diáksport Napja

Intézményünk az idei évben is csatlakozott “A magyar diáksport napja” programhoz.
2021.09.24-én felső tagozatos és gimnazista diákjaink jó hangulatú aktív sportolással töltötték a délelőttöt.
A közös megnyitót követően a 8 évfolyam 8 különböző helyszínen sportolt.
Az 5. évfolyam az új városi szabadidős parkban töltötte a délelőttöt. A jó hangulatú bemelegítést követően a futópályán mindenki teljesítette a 2021 m futást, majd játékos sportversenyen mérte össze ügyességét a három osztály. Kötélhúzásban is megmérkőztek egymással az osztályok. Görkorcsolyázás, gördeszkázás, trambulinozás, ügyességi akadálypályán való versengés színesítette a programot.
A 6. évfolyam 88 fővel iskolánk udvarán és tornatermében sportolt. A bemelegítést követően a közeli utcákban teljesítették a 2021 m-es futást. Kivétel nélkül minden diák sikeresen beért a célba. Ezt követően a három osztály között focibajnokságra került sor. A jó iramú mérkőzéseken nagy lelkesedéssel játszottak a fiúk. A lányok kosárlabdatornán mérték össze ügyességüket. Fantasztikus szurkolás mellett, elképesztő iramú mérkőzéseket vívtak. A minitornákat követően büntetőrúgó verseny zajlott. Szabadidős sporttevékenységgel (tollaslabdázással) zárták a délelőttöt.
A 7. évfolyam diákjai a kapuvári kis atlétikai pályán töltötték a délelőttöt. Jó hangulatú közös gimnasztikát követően, a futópályán nemenként külön indulva teljesítették a 2021 m-es futást. Ezt követően miniröplabdáztak, fociztak, asztaliteniszeztek.
A 8. évfolyamosok a városi sportcsarnokban aerobikkal melegítettek be. Osztályok közötti kézilabdatornával folytatták a sportolást, majd a fiúk mérték össze ügyességüket egy labdarúgó tornán. Akik nem vettek részt a csapat labdajátékokban, azok asztaliteniszeztek, tollaslabdáztak, floorballoztak.
A 9. évfolyam a Kapuvári Sportegyesület pályáján töltötte a sportdélelőttöt. Az első félórában aerobicon vettek részt. A 400 m-es salakos futópályán nemenként külön indulva teljesítették a 2021 m-es futást. Szinte kivétel nélkül mindenki lefutotta a távot. Ezt követően a füves pályán kispályás labdarúgó mérkőzéseket játszottak egymás ellen az osztályok. A lányok is a focit választották. Kiadós gyaloglással zárták a programot.
A 10. évfolyam a megnyitót követően az iskola előtti parkban melegített be. Ezt követően a város utcáin teljesítették a 2021-m futást, így lejutva a sportnapi rendezvényeik helyszínére. A városi szabadtéri kondiparkban és a mellette lévő szabadtéri sportpályán töltötték a délelőttöt. A lányok osztályok közötti kézilabda és labdarúgó tornával folytatták a sportolást. A fiúk a szabadtéri edzőparkban a kondicionáló eszközökkel ismerkedtek. Mindent kipróbáltak, megtanulták a használatukat, hasznukat és az alkalmazásukban rejlő fejlődési lehetőségeket is megismerték. Ezt követően a sportpályán mérték össze ügyességüket egy labdarúgó tornán. Gyaloglással zárták a jó hangulatú délelőttöt.
A 11. évfolyam a szomszédos faluban,Vitnyéden töltötte a délelőttöt. A megnyitót követően az iskola előtti parkban melegítettek be. Innen futva tették meg az utat Vitnyédre, így teljesítve a 2021 m-es távot. A fiúk a focipályán kispályás labdarúgó mérkőzéseket vívtak egymással. Szinte mindenki kipróbálta a teqballt. A lányok röplabdáztak, tollaslabdáztak. Ők is gyalogtúrával zárták a délelőttöt. A kitartóbbak még visszafele is futottak, így duplán teljesítették a 2 km-s távot.
A 12. évfolyam programjai a Kapuvári Sportegyesület pályáján voltak. A 400-es salakos futópályán nemenként külön indulva teljesítették a 2021 m-es futást. Szinte kivétel nélkül mindenki lefutotta a távot. Ezt követően a füves pályán kispályás labdarúgó mérkőzéseket játszottak egymás ellen a fiúk. A lányoknak aerobic oktató tartott tréninget, mely fantasztikus hangulatban, jó zenével zajlott. Nagy lelkesedéssel végezték az olykor igazán kimerítő feladatokat a lányok. Zárásként kicsit röplabdáztak, majd az egész évfolyam kiadós gyaloglással zárta a programot.