Vincés sítábor 2020

Iskolaközpontunk tanulói március 5-8. között részt vettek a Präbichlben szervezett sítáborban. Ez a felső-stájerországi síterület csodálatos síélményt nyújtott diákjainknak, miközben élvezhették a stájer Èrchegyre (Erzberg) és az Eisenerz-i Alpokra nyíló gyönyörű kilátást. Valamennyi tanulónk elsajátította a téli sport alapjait. A tábort a testnevelő munkaközösség tagjai szervezték: Ábrahám Attiláné, Budai Erika tanárnők és Horváth Patrik tanár úr.

Részlet Ábrahám Attiláné szervezőtanár beszámolójából:

„A harmadik napra minden kezdő eljutott a középhaladó szintig, azaz egyedül tudott síelni, megállni, kanyarodni, felvonózni, a sípályákon teljesen önállóan, egyedül volt képes eligazodni, megismerte és alkalmazta a SÍKRESZ szabályait, és balesetmentesen tudott lesiklani. A haladók, középhaladók pedig egy-egy felnőtt felügyelete alatt kis csoportokban teljesen önállóan síeltek.Természetesen az egyéni adottságok, és egyéb körülmények miatt voltak, akik csak a kék, és voltak, akik már a piros pályán is tudtak siklani. A csoport tagjai a téli időjárás három különböző arcához igazodva, három különféle hó típusban is megtanultak síelni, illetve a szálláson, az utazás alatt a táborozás egyéb kihívásaival is könnyedén megbirkóztak. Rengeteg pozitív új élménnyel lettünk gazdagabbak, új barátságok köttettek a táborozók között. Igazi csapatmunka volt ez, a szó legnemesebb értelmében. Mindent együtt csináltunk a négy nap alatt, a bepakolástól a reggeliig, a hógolyózástól a csocsózásig.
A táborozóink kivívták maguknak a szállásadók elismerését a tisztelettudó, kedves, és fegyelmezett viselkedésükkel, amire méltán lehetünk büszkék mi is, az iskola, és természetesen a szülők is, akiket folyamatosan informáltunk az erre a célra létrehozott közösségi média sí csoportban.
A tábor zárásaként meglátogattunk egy gyönyörű kegytemplomot, és egy festői hegyi szakaszon található étteremben egy óriásfánkot kaptak a táborozók, továbbá mindenki egy sí diplomát is kapott emlékbe, ami a személyes tudásának megfelelően arany, illetve ezüstminősítésű.”