Tájékoztatás a 2020/2021. tanévre történő középfokú iskolai beiratkozásról

A 10./20. (V.29.) EMMI határozat alapján tájékoztatjuk az érintetteket a 2020/2021. tanévre történő középfokú iskolai beiratkozásról.

A középfokú iskolába felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat.

Személyes beiratkozás esetén a beiratkozás időpontja 2020. június hó 23-án (kedden), 8 órától 16 óráig lesz. Itt a beiratkozóktól a következő dokumentumokat fogjuk kérni: általános iskolai bizonyítvány, születési anyakönyvi kivonat, személyi igazolvány, lakcímkártya, a diákigazolvány igényléséhez szükséges adatlap, valamint szükség szerint az SNI/BTMN határozat. Ekkor tájékoztatást nyújtunk a tanévkezdéssel kapcsolatos kérdésekről, itt kell kifizetni az iskolai jelvény árát, és itt fogunk tájékoztatást adni az iskolai egyenruhával, ill. felszereléssel kapcsolatos kérdésekről is.

Amennyiben a személyes beiratkozás nem lehetséges, úgy a folyamat elektronikus úton is elvégezhető. Elektronikus beiratkozás esetén a Köznevelés Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) üzemeltetője a Kréta e-Ügyintézés felületén (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) 2020. június 15-től biztosítja a szülő vagy törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse a középfokú iskola részére a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével 2020. június 22-ig.

A személyi azonosításra alkalmas iratok és a diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelem pótlására a 2020/2021-es a tanév első napjaiban is lehetőséget biztosítunk.