Közlemény

A Páli Szent Vince Iskolaközpont azon tanulói és pedagógusai körében, akik kapcsolatba kerültek beazonosított koronavírus-fertőzött tanulóval, megtörténtek a szükséges tesztelések, amelyeket követően az ÁNTSZ hivatalosan értesítette intézményünket az eredményekről. Eszerint, illetve más körben végzett tesztelés alapján jelenleg az iskolaközpont tíz tanulója és egy pedagógusa számít igazoltan koronavírussal fertőzöttnek. (Ez a teljes gyermek-, illetve tanulói létszám 1,2 %-a, a dolgozói létszám 1 %-a.) A többi vizsgált személy szeptember 17-ig járványügyi megfigyelés alá került, de a tesztjeik eredménye negatív, ők nem betegek. Az Operatív Törzs számukra digitális munkarendet írt elő szeptember 18-ig. Hétfőtől, szeptember 21-től, jöhetnek iskolába, helyreáll a tanulók és pedagógusok személyes jelenlétével folytatható munkarend.

Jelenleg a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. Sajnos várható, hogy lesznek a következő időszakban is újabb megbetegedések, annak ellenére, hogy az iskolában és az óvodában minden szükséges megelőző intézkedést végrehajtunk.

A vírusfertőzéssel érintetteknek mielőbbi felépülést kívánunk. Köszönjük mindenkinek a türelmet, a megértést. Kérem a szülőket és a tanulókat, hogy továbbra is az iskola hivatalos oldalairól és az osztályfőnököktől tájékozódjanak.

Kapuvár, 2020. szeptember 16.

Biró Péter

 igazgató