Tanév végi osztályprogramok

Osztályaink az utolsó tanítási héten színes osztályprogramokon és osztálykirándulásokon vettek részt. A rövid beszámolók és a nagyszerű pillanatokat megörökítő fotók önmagukért beszélnek. Jó volt újra együtt, közösségben lenni!

(beszámolóinkat folyamatosan bővítjük…)

6.a (of. Hanusovszky-Licskai Anikó)

6. a osztályunk a tanév utolsó hetében sok érdekes, értékes programban vett részt. Hétfőn egy izgalmas métabajnokságot szerveztünk. Kedden Zircre látogattunk, megtekintettük Magyarország egyik legszebb barokk templomát, a ciszterci apátságot. Utunkat a Bakonyban folytattuk, libegővel majd gyalogszerrel jártuk be a kijelölt tanösvényt, melynek végállomásán szalonnasütéssel zártuk a napot. Szerdán a Nyitott Kapu-Vár meghívására paradicsom- és paprikapalántákat ültettünk.

7.a (of. Balázs Attila)

A 7.a osztály június 4-én kirándulni volt a Bakonyban. A Sport43 – Libegő program biztosította Eplényben ingyenesen a belépőt és a libegő használatát, a túravezetést és egy piknik csomagot. A tájékoztatást egy játékos vetélkedő követte, majd libegővel mentünk fel a sípálya tetejére. Ott akadálypálya leküzdése várt ránk, utána egy kilátóból tekinthettünk le a Bakony zöld rengetegére. Rövid felfrissülés után utunk erdei túrával folytatódott, a tanulók megismerhették a középhegységi bükkösök, gyertyános-tölgyesek és patakparti égerligetek élővilágát. A kirándulás egy jó hangulatú szalonnasütéssel zárult.

8.a (of. Varga Bernadett)

A 8. A osztály tanulói a cseszneki vár felfedezése után a „Libegő 43” program keretében Eplénybe kirándultak. Libegővel felmentek a hegytetőre, majd erdeitúra során az Álmos-hegyi kilátóból megcsodálhatták a Balatont, Geo-dobozt kerestek és hagytak benne üzenetet a utánuk érkezőknek. Változatos feladatokat oldottak meg növényekkel és állatokkal kapcsolatban, majd a napot szalonnasütéssel zárták.

9.a (of. Kocsis Sándor)

A 9. A osztály, június 7-ére egy gyalogtúrát szervezett Vitnyédre, a Cigány-tó és környékére. 9 órakor indultunk el az iskolától, s kb. 55 perc alatt értünk oda. Csak nagyon kevés tanuló járt már itt. Mindenkinek nagyon tetszett a látvány. Szép tó nádassal, szép környezettel (padok, játszótér, rendezett füves terület) és rengeteg vadkacsával. A közös fényképezés után, kisebb-nagyobb csoportokban helyezkedtek el a tanulók, majd ettek, ittak, beszélgettek, nevetgéltek, kártyáztak, kacsákat etettek, … és nagyon jól érezték magukat. Kb. 1,5 órát töltöttünk ott el, majd visszaindultunk.

9.b (of. Ábrahám Attiláné)

Trianon múzeumban vettünk részt (Várpalota-Királyszálláson) egy nagyon érdekes tárlatvezetésen. Ezután utunk a Sobri Jóska kalandparkban folytatódott. Csodás időnk volt szerencsére, amit remek hangulattal koronáztunk meg. Az utazásunkat a Rákóczi Szövetség pályázatán nyert összegből finanszíroztuk. Köszönjük Sipőcz András Tanár Úrnak, hogy elkísért, és a Gyurácz busznak hogy balesetmentesen elszállított minket.

10.a (of. Katyi Tímea)

Június 8-án Veszkénybe kirándultunk, ahol Cserpes Anna Lili szülei láttak minket vendégül. Kerékpárral indultunk Kapuvárról, az utunk bár néhol kicsit göröngyös volt, nagyon jó volt a közös túra. A szép időben a kertben közösen játszottunk, közben elkészült a finom pörkölt és langalló. Bernád Kriszta tanárnő kísért el bennünket, kicsit fáradtan, de jókedvűen érkeztünk haza.

10.b (of. Tóth Tihamérné)

A 10.b osztály a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programjának támogatásávál Celldömölkre, ill. a Ság-hegyre kirándult. Először a celldömölki Nagyboldogasszony-templomba látogattak el, mely a magyarországi zarándoklatok egyik legismertebb helyszíne. A templomlátogatást egy túra követte a Ság-hegyen található Trianon-emlékkereszthez, a Vulkán Tanösvény állomásainak érintésével, szakvezetéssel. A tanösvény bejárása után az osztály a Kemenes Vulkán Parkban megtekintette az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását.

11.a (of. Hatejerné Horváth Katalin)

Osztálykirándulásunkat sok színes program tarkította. Kapuvárról kerékpárral mentünk Fertőszentmiklósra. A nap folyamán megtekintettük a Vadfarmot, a Kilátót, ezután pedig közösen piknikeztünk. A nap további részében átbicikliztünk Fertődre, ahol a kastélyudvarban gyönyörködhettünk a Rózsakert szépségében. Összességében az osztály nagyon jól érezte magát és élményekkel telve, kellemesen elfáradva tértünk vissza Kapuvárra.

11.b (of. Horváth Patrik)

A 11.b osztály kenutúrán vett részt a Szigetközben. A dunaszigeti vízre szállást, a kenuzás gyakorlati elsajátítása, a biztonságérzet, helyes technika és a társakkal való összhang kialakítása követte. Az evezés során hol szűkebb, hol tágasabb folyamok mellett a nádasban is tettük rövid látogatást. Fontos megálló volt a denkpáli hallépcső. A túra visszhangja pozitív, a diákok jól érezték magukat.

Még több fotóért keressék Facebook-oldalunkat!