A 2021/2022. tanév október-novemberi érettségi vizsgái

A 2021/2022. tanév október-novemberi érettségi vizsgái a vizsgaszabályzat szerint csak a kijelölt középiskolákban és a megyei/fővárosi kormányhivatalokban kerülnek megszervezésre. Iskolaközpontunk nem került kijelölésre. Az érettségi vizsgaszervezésre kijelölt középiskolák listája az OH honlapján – www.oktatas.hu – a főoldalon és a Köznevelés\\Érettségi\\Aktuális vizsgaidőszak: 2021. október-november menüpontban található meg.

Figyelem! Az előrehozott érettségi vizsgákra vonatkozó szabályozásról a tájékoztatás elérhető a www.oktatas.hu honlapon
– a főoldalon a jobb oldalon látható Érettségi vizsgák feliratra kattintva megjelenő oldalon és
– a Köznevelés\\Érettségi\\Jelentkezés érettségi vizsgára menüpontban A Tanulói jogviszonnyal rendelkező vizsgázó jelentkezése előrehozott érettségi vizsgára linkre kattintva.

A vizsgaszabályzat 12. § (7) bekezdése szerint amennyiben a tanuló nem abban a középiskolában jelentkezik előrehozott érettségi vizsgára, amellyel tanulói jogviszonyban áll, igazolnia kell a jogszabályban részletezett feltételeknek való megfelelést az írásbeli vizsgák kezdetéig. Az igazolást az az intézmény állíthatja ki, amellyel a vizsgázó tanulói jogviszonyban áll. Az igazoláshoz az OH által javasolt dokumentummintát a nem vizsgaszervező intézmények is megkapták, az a tanuló saját iskolájában beszerezhető. Amennyiben az igazolás már a jelentkezéskor kiállítható, úgy azt csatolni kell a jelentkezési laphoz. Ha ekkor még nem állítható ki, akkor a feltételek teljesítése után haladéktalanul el kell juttatni a jelentkezést fogadó intézményhez. Az igazolás hiányában a vizsgázó az érettségi vizsgát nem kezdheti meg!

Az előrehozott érettségi vizsgák pótló vizsgáinak letételére vonatkozó szabályozás 2020 decemberében megváltozott.
A sikertelen előrehozott érettségi vizsgát vagy a középiskolai tanulmányok teljes befejezését megelőzően tett szintemelő érettségi vizsgát követően az adott vizsgatárgyból
– javító vizsgára legkorábban a rendes érettségi vizsga vizsgaidőszakában,
– pótló vizsgára bármelyik vizsgaidőszakban lehet jelentkezni.

Dokumentumok:

Segédlet vizsgáztatásra kijelölt középiskolák számára az érettségi vizsgára jelentkező megfelelő jelentkezési lapjának kiválasztásához 

Útmutató érettségi vizsgára történő jelentkezéshez 

Segítség a megfelelő képzés típus kiválasztásához

Jelentkezés rendes érettségi vizsgára

Jelentkezési lap egyes vizsgatárgyakból