Az első Szent Vince-kupa iskolaközpontunkban

2021. december 1-jén rendeztük meg az első labdarúgó-találkozót a városi sportcsarnokban, melyen a Győri Egyházmegye katolikus iskoláinak fiú csapatai vettek részt.
A testnevelés munkaközösség pedagógusai – Horváth Patrik tanár úr ötletét megvalósítva – azzal a céllal szervezték meg a kupát, hogy a sport eszközével is erősítsék a katolikus iskolák közötti kapcsolatot; a sport nyelvén keresztül is segítsék, hogy a diákokban kialakuljon az összetartozás érzése; és természetesen lehetőséget biztosítsanak a mozgásra, a játékra, a versenyzésre is. A megmérettetést iskolánk névadójáról Szent Vince-kupának nevezték el.
A csapatokat Biró Péter igazgató köszöntötte, melyet Méry László iskolalelkész imádsága követett, megáldotta a jelenlévőket, majd elvégezte a kezdőrúgást. A fiúk remek hangulatú, sportszerű, küzdelmes mérkőzéseket játszottak egymással. A jelenlévő sportolók, szurkolók, pedagógusok fergeteges hangulatban töltötték el ezt a napot, öröm volt nézni a sok tehetséges fiatalt, a szép gólokat, a csapatok összjátékát, a sportszerű viselkedést. A mérkőzések sportértékén túl az ismerkedésre, a beszélgetésre, a vidámságra is lehetőséget kaptak a fiatalok, ami az utóbbi hónapok bezártsága után hatalmas hiányt pótolt a diákok és iskoláink közösségi életében.
A vándorserleget végül iskolaközpontunk csapata nyerte el, a II. helyen a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, a III. helyen a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda csapata végzett.
Ezúton is szeretettel gratulálunk a résztvevőknek és a győzteseknek! Reméljük, jövőre újra találkozunk!