Jó hangulat a Nagyító verseny döntőjén

2023. április 26-án, a fenntarthatósági, ill. teremtésvédelmi témahét keretében került megrendezésre a Nagyító Komplex Természettudományos Verseny döntője. A megmérettetésre a Győri Egyházmegyéből, ill. Győr-Moson-Sopron vármegyéből jelentkező, és az őszi online fordulóban legjobb eredményt elérő tizennégy, 7-8. évfolyamos csapat kapott meghívást. Biró Péter intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd a három fős csapatok négy helyszínen mérték össze tudásukat. A feladatok a négy „őselem” (tűz, víz, föld, levegő) témájára épültek, és a természettudomány nagy területeit (kémia, fizika, földrajz, biológia) ölelték fel. A versenyzők bizonyították felkészültségüket és rátermettségüket: gyakorlati és elméleti feladatokat oldottak meg. A döntőt követően a csapatok az energia témakörével kapcsolatos, és kifejezetten erre a versenyre elkészített diorámáikat mutatták be egymásnak. A tanulók diorámái, doboztérben elrendezett kompozíciói, nagyon ötletesre sikerültek: a két- vagy háromdimenziós miniatűr elemek kidolgozott háttér előtt álltak, mozogtak, világítottak. Évfolyamonként a legjobb három helyezést elérő csapat tagjai örömmel vették át oklevelüket és könyvjutalmukat. A jó hangulatú, izgalmas verseny végén Biró Péter igazgató gratulált a nyerteseknek. A Nagyító Komplex Természettudományos Versenyt a Páli Szent Vince Iskolaközpont természettudományi munkaközössége szervezte.
Helyezettek, 7. évfolyam:
1. II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola, Csorna (Nagy Márk, Pető Zsolt, Varga Koppány)
2. Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde, Sopron (Bors Márton, Kő Dániel, Németh Ágoston)
3. Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Szany (Böcskei Imre Márk, Kovács Ádám, Smuk Imre)
Helyezettek, 8. évfolyam:
1. Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde, Sopron (Kárpáti Koppány László, Szabó Bálint, Szarka Máté)
2. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Komárom (Féli Eszter, Kiss Kornélia, Vass Dániel)
3. Beledi Általános Iskola (Kővári Kata, Németh Fanni, Németh Balázs)