A 2022/2023-as tanévben végzős gimnáziumi osztályaink és tájékoztatás a ballagásról

Tisztelt Szülők! Tisztelt Tanulók!

Tájékoztatjuk Önöket az alábbiakról:

2023.május 5., péntek, a gimnáziumi ballagás napja. A rendező 11. évfolyamot segítve péntek (május 5.) reggelre az épület díszítéséhez, kérjük, minél többen hozzanak virágot, borostyánt.

A ballagáson a diákoknak (7-11.) megjelenni kötelező, távollét kizárólag indokolt esetben osztályfőnöki engedéllyel lehetséges.

Az utolsó 12.-es osztályfőnöki órát követően a ballagási menet 16:30-kor hagyja el a Fő tér 25. épületet. A ballagás útvonala: Fő tér 25-26-27., Polgármesteri Hivatal, Szent Anna-templom. A 7-11. évfolyam tanulói, hagyományosan, iskolai egyenruhában, búcsúzásként 16:30-tól sorfalat állnak ballagó diáktársaiknak. A 7. évfolyam: az óvoda és általános iskola előtt; és 8. évfolyam a hivatal előtt párhuzamosan, a 9.-ik évfolyam a hivatal előtt merőlegesen sorakozik; 10. évfolyam a Fő tér Szent Anna-templom előtti szakaszán helyezkedik el. A 7-10. évfolyam számára a ballagás a sorfal oszlásával véget ér. A 11. évfolyam az iskola udvarán áll sorfalat, majd az ünnepségsorozat végén segít a rendrakásban a takarító kollégáknak.

Az ünnepélyes, püspöki szentmisével egybekötött ballagási ünnepség 17:00-kor kezdődik a Szent Anna-templomban. A templom középhajójában kapnak helyet a protokoll szerint meghívottak és a ballagók. A pedagógusoknak hat padsor lesz fenntartva a bal oldalhajóban. A hozzátartozók a többi ünneplővel a szabadon maradó ülő- és állóhelyeken helyezkedhetnek el érkezési sorrend szerint. Tizenegyedikes tanulók segítik a helyek elfoglalását, és ügyelnek arra, hogy a templom középső közlekedő területe szabadon maradjon az ünnepélyes be- és kivonulás miatt. A ballagási ünnepségen kerül átadásra a Páli Szent Vince-díj és a Kapuvár Város Érdemes Diákja Kitüntetés.